Art Foundation in Oregon is a green space to create

0

Sandy Bodecker founded the NM Bodecker Foundation in 2017 to create a collaboration and presentation space for creatives and artists in Portland, Oregon. The Portland Warehouse is designed to resemble a maze that reminds Bodecker of the journey of discovery he loved in the process of creative realization. Today the building has become a unique art space for the Pacific Northwest.

Read on below

Our featured videos

The designer cited Gordon Matta Clark’s “Building Cuts” as the inspiration for the design of the Bodecker Foundation. Materials include repurposed elements from the renovation, as well as contemporary rugs, steel, exposed plywood, and wooden trusses with custom lighting.

Related: This Apple Factory Turned into an Artist’s Ranch is a Budding Community

“The warehouses have been cut up and altered, while retaining the memory of their historical boundaries,” Bodecker said. “By peeling off the roof of one and cutting out the other, the warehouses were remixed and merged into a new central building. ”

A wall of enclosures with geometric patterns painted on the wall

Warehouse space is 7,769 square feet on multiple floors. The interior features informal living and performance spaces, a recording studio, and even an indoor skate park. Outside, living rooftops and nearly 2,000 square feet of garden space complete the enduring aesthetic. A third of the site is reserved for outdoor green space to manage runoff water.

A wooden piece of indoor ice rink

Sadly, Bodecker passed away in 2018, after which the foundation fully settled into the space and made the works and performance spaces available to the artists. Bodecker loved the feeling of curiosity and discovery in creating art that brings you back to being a child discovering the world.

The Bodecker Foundation said: “The collage of intersecting and overlapping activities to inspire a passion for collecting, making and playing.”

A living room with green carpet, two blue chairs and a white coffee table with green curtains

The new programs available in this space revolve around this central idea. The main spaces remain open to each other on the ground floor to encourage collaboration and the crossing of ideas for artists, musicians, performance artists and skaters. The living spaces of the artist-in-residence programs are located on the second and third floors, overlooking the public space below.

+ Skylab architecture and Bodecker Foundation

Photograph by Jeremy Bitterman

Share.

Comments are closed.